Blog despre apicultura

Cautare intre articole

Cautati intre articole

Ce este mierea cruda? by manadmin

Ieri am avut ocazia sa explic din postura mea de apicultor,de trei ori, la trei persoane diferite ce este mierea cruda, sau mierea raw cum o numesc corporatistii cu influente frantuzesti. In putine cuvinte, mierea cruda este mierea nepasteurizata, iar nebunia asta cu miere cruda, a aparut in urma unei campanii a celor de la ApiLand, cei ce au promovat ideea de miere nepasteurizata.

Mierea cruda contine vitamineenzimeantioxidanti puternici si alte substante nutritive naturale, avand un aspect mai „tulbure” comparativ cu mierea din magazine. Aceste substante sunt distruse in timpul incalzirii si in procesul de pasteurizare.  Dupa aceasta actiune, daca pasteurizarea nu e facuta corect, este ca si cum ai folosi zahar.
Mierea cruda este mierea care dupa un timp incepe sa cristalizeze lucru care nu se prea intampla cu mierea de pe rafturile supermarketurilor si asta tot datorita pasteurizarii.
Tot ieri am avut ocazia sa vad intr-un magazin tip plafar, miere de salcam, ambalata si frumos etichetata, la senzationalul pret de 26 lei. Ai spune ca este un pret foarte bun, dar daca-ti spun ca anul acesta pretul la achizitie oferit de catre procesatori pentru mierea de salcam a ajuns la 21 lei, cum reusesti sa explici pretul asa de scazut al pretului de raft, in conditiile in care se aduna pretul ambalajului, adaosul comercial atat al procesatorului cat si al revanzatorului?
Daca esti consumator de miere si vrei sa consumi o miere de calitate, evita pretul mic si „fata comerciala” si incearca sa gasesti un apicultor in zona ta care sa-ti livreze  cantitatea de miere dorita. Sigur o sa-ti vanda miere cruda.

Daca te intereseaza miere de calitate poti trimite mail la rubrica  de contact.





0 Comentarii:

Trimiteți un comentariu